Pytanie Rozwiązane

Gotowe spody do pizzy ile piec

Ocena: 5/5

Piec w temperaturze 180°C przez 10-15 minut.

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Gotowe spody do pizzy ile piec”…

Pizza na spodzie do pizzy

10 dkg sera zetrzeć na tarce. Nałożyć na posmarowany przecierem spód do pizzy kiełbasę zwyczajną, pieczarki, ogórki i starty ser. Na wierzch dać plastry kiełbasy krakowskiej lub innej i położyć jeszcze plastry sera żółtego. Piec w temperaturze 180°C przez 10-15 minut.

Pizza na gotowym spodzie z salami

Na cieście do pizzy rozsmaruj sos pomidorowy, rozsyp równomiernie sery i ułóż plastry salami. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 10-20 minut zależnie od grubości ciasta. Pokrój w rożki i podaj posypaną rukolą. Pizza z salami jest bardzo smaczna i przypadnie do gustu wielbicielom włoskich smaków!