Pytanie Rozwiązane

Ile piec boczek w naczyniu

Ocena: 5/5

Piekarnik należy rozgrzać do temperatury 200°C (najlepiej z opcją góra-dół). Boczek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, do której trzeba wlać 1/4 szklanki wody. Jeśli chodzi o czas pieczenia, powinno wystarczyć około 60-75 minut (im większy kawałek mięsa – tym oczywiście dłużej trzeba go piec).

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Ile piec boczek w naczyniu”…

Boczek pieczony w naczyniu żaro

Piekarnik należy rozgrzać do temperatury 200°C (najlepiej z opcją góra-dół). Boczek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, do której trzeba wlać 1/4 szklanki wody. Jeśli chodzi o czas pieczenia, powinno wystarczyć około 60-75 minut (im większy kawałek mięsa – tym oczywiście dłużej trzeba go piec).

Jak upiec boczek surowy w piekarniku

Piekarnik należy rozgrzać do temperatury 200°C (najlepiej z opcją góra-dół). Boczek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, do której trzeba wlać 1/4 szklanki wody. Jeśli chodzi o czas pieczenia, powinno wystarczyć około 60-75 minut (im większy kawałek mięsa – tym oczywiście dłużej trzeba go piec).

Tradycyjny boczek pieczony

Boczek nacieramy czosnkiem, oprószamy zmieszanymi pokruszonymi ziołami i odstawiamy na 2-3 godz. Układamy boczek w brytfannie, tłuszczem do spodu, podlewamy stopioną margaryną. Pieczemy około 45 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Ile piec 2 kg boczek

Jeśli chodzi o czas pieczenia, powinno wystarczyć około 60-75 minut (im większy kawałek mięsa – tym oczywiście dłużej trzeba go piec). Tak przygotowany boczek możecie jeść od razu (np. z chlebem, musztardą lub z czym tylko chcecie) lub poczekać aż wystygnie, pokroić na plasterki i ułożyć na półmisku z wędlinami.

Pyszny boczek pieczony

Piekarnik należy rozgrzać do temperatury 200°C (najlepiej z opcją góra-dół). Boczek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, do której trzeba wlać 1/4 szklanki wody. Jeśli chodzi o czas pieczenia, powinno wystarczyć około 60-75 minut (im większy kawałek mięsa – tym oczywiście dłużej trzeba go piec).

Jak upiec boczek surowy ze skórą

Piekarnik rozgrzej do 190ºC. Na środku piekarnika umieść na ruszcie boczek skórą do góry. Tłuszcz z boczku będzie skapywał na blachę pod nim. Piecz godzinę.

Jak długo piec boczek w piekarniku

Piekarnik należy rozgrzać do temperatury 200°C (najlepiej z opcją góra-dół). Boczek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, do której trzeba wlać 1/4 szklanki wody. Jeśli chodzi o czas pieczenia, powinno wystarczyć około 60-75 minut (im większy kawałek mięsa – tym oczywiście dłużej trzeba go piec).