Pytanie Rozwiązane

Jak długo gotować udko z kurczaka

Ocena: 5/5

Udka gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, marchewki i liściem laurowym (na udkach można również zagotować rosół). Ugotowane udka dla lepszego smaku można chwilkę poddusić na maśle. Czas gotowania: do miękkości mięsa, około 1 godziny.

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Jak długo gotować udko z kurczaka”…

Jak ugotować udko z kurczaka

Udka gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, marchewki i liściem laurowym (na udkach można również zagotować rosół). Ugotowane udka dla lepszego smaku można chwilkę poddusić na maśle. Czas gotowania: do miękkości mięsa, około 1 godziny.

Gotowane udko z kurczaka

Udka gotujemy w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, marchewki i liściem laurowym (na udkach można również zagotować rosół). Ugotowane udka dla lepszego smaku można chwilkę poddusić na maśle. Czas gotowania: do miękkości mięsa, około 1 godziny.

Udka z kurczaka gotowane i smażone

Udka po wyjęciu z rosołu dobrze odsączyć. Panierować najpierw z mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni dobrze rozgrzać olej, smażyć udka z obu stron na złotobrązowy kolor.

Gotowane udka z kurczaka co zrobić

Jeżeli komuś nie smakuje gotowane udko z rosołu, to można je przyrządzić posypując ziołami i przyprawą i opiec na patelni lub w piekarniku.

Ile gotować mrożone udka z kurczaka

Oddzielne kawałki kurczaka (podudzia, udka, filet, skrzydełka) gotujemy przez 30 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolewamy wodę, aby cały czas pokrywała powierzchnię mięsa. Wody nie wymieniamy.

Gotowane udko z kurczaka z ryżem

Udka umyć i zalać zimną wodą gotować na bardzo małym ogniu, dodając włoszczyznę i przyprawy. Pod koniec gotowania dodać przypieczoną na ogniu cebulę. Ryż ugotować w oddzielnym garnku z dodatkiem soli. Udka wyjąć z rosołu do miski i dobrze przykryć, by nie wystygły.