Pytanie Rozwiązane

Jak długo gotuje się fasolkę szparagową

Ocena: 5/5

Od momentu, kiedy zawrze woda, gotuję żółtą fasolkę od 4 do 10 minut. Im fasolka młodsza, tym szybciej się gotuje. Trzeba próbować w trakcie, wyłowić jedna lub dwie i zjeść. Fasolkę przelewam przez sito, lekko polewam zimną wodą, żeby zatrzymać proces gotowania i nakładam.

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Jak długo gotuje się fasolkę szparagową”…

Jak gotować fasolkę szparagową zieloną

Od momentu, kiedy zawrze woda, gotuję zielona fasolkę od 10 do 20 minut. Im fasolka młodsza, tym szybciej się gotuje. Trzeba próbować w trakcie, wyłowić jedna lub dwie i zjeść. Fasolkę przelewam przez sito, lekko polewam zimna woda, żeby zatrzymać proces gotowania i nakładam.

Gotowanie fasolki szparagowej żółtej

Od momentu, kiedy zawrze woda, gotuję żółtą fasolkę od 4 do 10 minut. Im fasolka młodsza, tym szybciej się gotuje. Trzeba próbować w trakcie, wyłowić jedna lub dwie i zjeść. Fasolkę przelewam przez sito, lekko polewam zimną wodą, żeby zatrzymać proces gotowania i nakładam.

Fasolka szparagowa na parze ile minut

Po ugotowaniu fasolkę trzeba odcedzić. Jeśli wybieramy gotowanie fasolki na parze, to na początek umieszczamy fasolkę w parowarze lub układamy na durszlaku, który potem kładziemy na garnku z wrzącą wodą. Gotowanie fasolki na parze powinno trwać około 10-20 minut w zależności od tego, czy jest młoda.

Fasolka szparagowa — właściwości

zielone ziarna fasolki są bogate w witaminy C, E i A, która w fasolce występuje głównie pod postacią beta-karotenu, czyli prowitaminy A; ponadto zawierają silne przeciwutleniacze – flawonoidy; dzięki temu chronią organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, a tym samym opóźniają proces starzenia się skóry i …

Ile gotować fasolkę szparagową zieloną

Od momentu, kiedy zawrze woda, gotuję zielona fasolkę od 10 do 20 minut. Im fasolka młodsza, tym szybciej się gotuje.

Fasolka szparagowa żółta

Od momentu, kiedy zawrze woda, gotuję żółtą fasolkę od 4 do 10 minut. Im fasolka młodsza, tym szybciej się gotuje. Trzeba próbować w trakcie, wyłowić jedna lub dwie i zjeść. Fasolkę przelewam przez sito, lekko polewam zimną wodą, żeby zatrzymać proces gotowania i nakładam.