Pytanie Rozwiązane

Jak długo piec rogale

Ocena: 5/5

Układać po 8 rogalików pozostawiając pomiędzy nimi odstępy. Piec około 10 minut, najlepiej z włączoną funkcją termoobiegu. Z pozostałych dwóch części ciasta wykonać kolejne 16 rogalików. Po wyjęciu i przestudzeniu rogaliki można posypać cukrem pudrem, polać lukrem bądź rozpuszczoną czekoladą.

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Jak długo piec rogale”…

Kruche rogaliki z marmoladą

Jak zrobić kruche rogaliki z marmoladą? Mąkę wsypać do miski, dodać pokrojoną na kawałki kostkę do pieczenia Kasia, cukier puder, żółtka, śmietanę, sól i zagnieść (ręką lub mikserem z hakiem) jednolite ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.

Czy rogaliki piec z termoobiegiem

Gdy rogaliki są już przygotowane nagrzewamy piekarnik do 180°C z termoobiegiem (lub 190°C bez). Gdy osiągnie temperaturę pieczemy do czasu, aż rogaliki się zezłocą (ok. 12-18 minut). Gdy wystygną posypujemy je cukrem pudrem lub smarujemy lukrem.

Szybkie rogaliki kruche

W misce umieścić wszystkie składniki (oprócz nadzienia), zagnieść ciasto, w razie czego dosypać odrobinę mąki. Ciasto owinąć folią i włożyć do zamrażalnika na 15-20 minut. Następnie ciasto podzielić na 4 części. Każdy kawałek rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na kształt koła i grubość ciasta około 4-5 mm.