Pytanie Rozwiązane

Jak długo piec udka kaczki w piekarniku

Ocena: 5/5

Udka doprawić solą i pieprzem, dodać obrany i przepołowiony czosnek oraz kilka kawałków gałązek rozmarynu. Ułożyć skórką do góry w naczyniu lub formie do pieczenia, szczelnie przykryć pokrywą lub folią aluminiową i piec przez 70 minut w 180 stopniach C.

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Jak długo piec udka kaczki w piekarniku”…

Prosty przepis na kacze udka

Udka doprawić solą i pieprzem, dodać obrany i przepołowiony czosnek oraz kilka kawałków gałązek rozmarynu. Ułożyć skórką do góry w naczyniu lub formie do pieczenia, szczelnie przykryć pokrywą lub folią aluminiową i piec przez 70 minut w 180 stopniach C.

Przepis na udka z kaczki pieczone

Udka doprawić solą i pieprzem, dodać obrany i przepołowiony czosnek oraz kilka kawałków gałązek rozmarynu. Ułożyć skórką do góry w naczyniu lub formie do pieczenia, szczelnie przykryć pokrywą lub folią aluminiową i piec przez 70 minut w 180 stopniach C.

Udka z kaczki w majeranku

Umyte i osuszone kacze udka natrzeć solą wymieszaną z przeciśniętym czosnkiem, a następnie posypać majerankiem. Wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć i piec przez 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Udka z kaczki wolno pieczone

Udka doprawić solą i pieprzem, dodać obrany i przepołowiony czosnek oraz kilka kawałków gałązek rozmarynu. Ułożyć skórką do góry w naczyniu lub formie do pieczenia, szczelnie przykryć pokrywą lub folią aluminiową i piec przez 70 minut w 180 stopniach C.

Udka z kaczki cena

Na naszej stronie internetowej oferujemy ją w cenie 38,00 zł za kilogram. Mięso pochodzi od hodowców, którzy podają kaczkom odpowiednio naturalne pokarmy oraz hodują je w bardzo dobrych, bezpiecznych warunkach.

Udka z kaczki w miodzie

Udka umyć i osuszyć . Natrzeć solą i pieprzem , posmarować oliwą i odstawić na 30 minut . Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i najlepiej za pomocą pędzelka dokładnie posmarować połową miodu . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok.

Udka z kaczki w sosie

Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu, na dużym ogniu zrumienić mięso z dwóch stron. Mięso zdjąć, wrzucić cebulę z czosnkiem, oprószyć majerankiem, zeszklić. Do cebuli dodać udka, podlać wodą. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa, wyrazie potrzeby dolewać wodą.