Pytanie Rozwiązane

Jak długo smażyć burgery wołowe

Ocena: 5/5

Smażyć beztłuszczowo na bardzo dobrze rozgrzanej patelni grilowej (najlepiej żeliwnej) przez ok. 2 i pół minuty z każdej strony (lub piec w piekarniku w 190 stopniach, na blasze, przez ok. 4 minut z każdej strony).

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Jak długo smażyć burgery wołowe”…

Jak smażyć burgery wołowe z Lidla

Przekrojone bułki wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Polewamy je oliwą z oliwek i wkładamy do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 2 minuty. Mięso smażymy na natłuszczonej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony.

Ile smażyć burgery wołowe z Lidla

Mięso smażymy na natłuszczonej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony.

Jak usmażyć burgera na patelni

Rozgrzej mocno grill lub patelnię grillową, a w ostateczności – standardową patelnię. Ułóż burgery na patelni/ grillu i obsmażaj po ok. 1-2 minuty z każdej strony na wysokim ogniu. Pamiętaj: zbyt niska temperatura spowoduje, że kotlety się ugotują lub uduszą zamiast usmażyć.

Jak smażyć burgery z Lidla

Przekrojone bułki wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Polewamy je oliwą z oliwek i wkładamy do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 2 minuty. Mięso smażymy na natłuszczonej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony.

Burger wołowy przepis

Mięso pokroić na kawałki, rozłożyć na desce, posypać pieprzem, mieszanką przypraw, czosnkiem, skórką z cytryny, natkę pietruszki oraz zeszkloną cebulę jeśli jej używamy. Zmielić w maszynce do mięsa sitkiem o grubych oczkach (mięso ma być grubo zmielone z wyczuwalnymi kawałeczkami mięsa).