Pytanie Rozwiązane

Jak długo smażyć szpinak

Ocena: 5/5

Wrzucić szpinak. Smażyć 3-4 minuty, lekko posolić i smażyć jeszcze minutkę. SMACZNEGO!

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Jak długo smażyć szpinak”…

Jak zrobić świeży szpinak na patelni

Na patelni roztopić masełko, wysypać szpinak i czosnek pokrojony w plasterki, posolić, popieprzyć. Smażyć do momentu aż czosnek się lekko zarumieni, a szpinak zmniejszy swoją objętość. Podawać jako dodatek np do mięsa i ziemniaków czy ryżu zamiast surówki.

Jak smażyć szpinak mrożony

Przepis na szpinak z czosnkiem i śmietaną zaczynamy od rozpuszczenia masła na patelni. Dalej zamrożony szpinak lub świeży (wcześniej umyty i odciśnięty z wody) przysmażamy na maśle przez chwilę, a następnie dolewamy ok. 125 ml wody i dusimy na małym ogniu.

Ile smazyc szpinak mrozony

15 min. 30 min. Szpinak z czosnkiem to świetna propozycja na proste i smaczne danie, które możesz zaserwować jako…

Jak smażyć szpinak świeży

Wlać olej, poczekać aż będzie tak gorący, że zacznie dymić. Wrzucić czosnek i sól. Smażyć około 10 sekund, starannie mieszać. Następnie wrzucić szpinak i mieszać przez kolejne 2 minuty, po to by liście pokryły się olejem.

Szpinak z czosnkiem

Wystarczy wrzucić szpinak na rozgrzaną patelnię – jeśli wybrałeś świeży, wystarczy kilka minut. Jeżeli szpinak mrożony – poczekasz, aż się rozmrozi. Następnie dodaj trzy drobno posiekane ząbki czosnku, podsmaż jeszcze chwilę, dodaj odrobinę soli i pieprzu. Szpinak z czosnkiem gotowy!