Pytanie Rozwiązane

Jak piec ciasto w prodiżu

Ocena: 5/5

Prodiż smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do prodiża i wykładamy na nie owoce. Pieczemy ok 40 minut. Gdy ciasto ostygnie posypujemy cukrem pudrem.

Wyświetl całą odpowiedź na pytanie „Jak piec ciasto w prodiżu”…

Proste ciasto do prodiża

Jajka ubijamy lub miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym do białości, następnie dodajemy olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia . Owoce oczyszczamy, rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy cukrem trzcinowym, żeby nabrały słodyczy. Prodiż smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.

Ile czasu piec biszkopt w prodiżu

Wlewamy ciasto do przygotowanej uprzednio tortownicy włożonej do prodiża. Włączamy prodiż na ok 30-35 minut. W trakcie pieczenia nie stukać w prodiż, nie podnosić pokrywy – bo biszkopt klapnie. Po 35 minutach można kujnąć biszkopt drewnianym patyczkiem (takim jak od waty z cukru) i sprawdzić czy się nie lepi.

Ciasto z prodiża

Owoce oczyszczamy, rabarbar kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy cukrem trzcinowym, żeby nabrały słodyczy. Prodiż smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do prodiża i wykładamy na nie owoce. Pieczemy ok 40 minut.